Pormegkötés

A szálló por hatalmas nehézségeket okoz az építőiparban, a cementgyárak, kőfejtők, malmok, takarmánytelepek, hulladéklerakók és feldolgozók területén illetve minden olyan munkahelyen, ahol napi szinten dolgoznak porózus anyagok szállításával, feldolgozásával.

Ipari párásító rendszerek automata vezérlőtechnikával

Miért fontos a pormegkötés?

Nem elhanyagolható probléma a környéken élők környezetének egészséges szinten tartása. A szálló por ugyanis az ő életkörülményeiket nem csak munkaidőben, de azon túl is tartósan rontja. Az egészséges munkakörülmények és életkörülmények fenntartásán túl az is fontos, hogy a termeléshez szükséges és használt gépek, berendezések élettartamát optimális szinten tartsuk. 

A forgó alkatrészek (csapágyak, csigák stb.) közé bekerülő apró méretű porszemcsék “köszörülő” hatása miatt a gépek, berendezések gyorsabban kopnak, a karbantartási költségek megnövekednek, a sűrűbben előforduló javitások miatti leállás termelés-kieséshez vezet, új, soron kívüli beruházásokat, gépvásárlásokat kell eszközölni. Végsősoron az elvárt haszon a megemelkedett költségek miatt nem hozza az elvárt mértéket.
Egyrészt az egészséges munkahelyi körülmények megteremtése alapvető szempont ( ha nem előírás). A szálló por, rosszabb esetben a szennyezett ipari por a dolgozók tüdejébe jutva komoly egészségkárosodáshoz vezethet. Kezdeti tünetek megjelenéskor csak a felszaporodó betegszabadságokkal szembesülünk, az aktív munkaerő-szám csökkenése pedig ront a termelés hatékonyságán. rosszabb esetben viszont a dolgozók tartós kiesésével is számolhatunk. 

Modulárisan összeállítható párásító rendszerek

Létesítményhez igazodó párásító rendszerek…

A professzionális párásító rendszerek tökéletesen apró, akár 3-5 mikron méretű permetképzést biztosítanak: az extra finomságú vízpermet már azelőtt elpárolog a levegőben, mielőtt bármihez hozzáérne, így teljes mértékben kiküszöbölhető a páralecsapódás veszélye!

A “porfelhőben” úszó talaj, terület locsolása nem segít, hiszen a levegőben lévő porszemeket nem köti le, azzal csak a levegőbe porlasztott víz képes megbirkózni.   Ebben, az ipari körülményekre is optimalizált, vízporlasztásos elven működő párásító rendszerek nyújtanak hatékony segítséget, melyek korlátlan területen képesek a szálló por megkötésére. A párásító rendszerek a szagok megkötésében is hatékonyan segítenek, de nem elhanyagolható a párásítás hűtő-, klimatizáló hatása sem.

 

A Perfect-cool pormegkötő technológia jellemzői
  • minőségi anyagok és alkatrészek
  • a legoptimálisabb elhelyezés és rendszertípus kiválasztása, figyelembe véve a por keletkezési helyét és a terület nagyságát
  • a rendszer kiépítésének ideje alatt nem szükséges a termelés leállítása, nincs szükség különféle engedélyek beszerzésére sem
  • a rendszer karbantartása egyszerű, szaktudás nélkül is megoldható
  • költséghatékony, gazdaságos működtetés
  • környezetbarát technológia
  • manuális és automatizált vezérlés, nem igényel szakszerű felügyeletet
  • hosszú élettartamú, energiatudatos berendezések