Páratartalom szabályozás

A PERFECT-COOL ipari párásító rendszerei számos olyan területen alkalmazhatóak, ahol maga a gyártástechnológia vagy a gyártást megelőző vagy  követő tárolási mód megköveteli a páratartalom mesterséges szabályozását. A párásítási technológiának köszönhetően a levegő páratartalmának fenntartásával, és ezzel párhuzamosan a nyersanyagok, a félkész vagy késztermék nedvességtartalmának megőrzésével javul a gyártás gazdaságossága, kevesebb selejt termelődik, nő a termelés hatékonysága , így végső soron nő a profit is. A páratartalom szabályozás, mellett fontos szempont a pormegkötés és szagmentesítés. A kellő és egészséges páratartalom beállítása adiabatikus hűtési módszerrel ellátott ipari ventillátor segítségével történik.

Ipari párásító berendezések automata vezérlőtechnikával

Ideális páratartalom, hatékonyabb termelés…

Páratartalom szabályozás esetén munkahely és folyamat függő a rendszer kialakítása. Kedvező bekerülési költsége miatt választható a poliamid csövekkel kiépített rendszer, vagy amennyiben sterilizálási lehetőséget is biztosítani kell, a fémcsövekkel kialakított rendszer. Az ipari párásító rendszerek automata vezérlőtechnikával és speciális érzékelőkkel vannak felszerelve. Ezek segítségével a páratartalom és hőmérséklet függvényében szabályozott a rendszer működése, így üzemidőben, és üzemen kívül is állandóan tartható a gyártáshoz megkívánt páratartalom, így a nyersanyagok nem veszítenek nedvességtartalmukból az éjszakai, hétvégi, illetve ünnepi leállások alatt sem. 

Modulárisan összeállítható párásító berendezések

Létesítményhez igazodó ipari párásító rendszerek…

A professzionális ipari párásító rendszerek tökéletesen apró, akár 3-5 mikron méretű permetképzést biztosítanak: az extra finomságú vízpermet már azelőtt elpárolog a levegőben, mielőtt bármihez hozzáérne, így teljes mértékben kiküszöbölhető a páralecsapódás veszélye!

Ipari párásító rendszereink moduláris kiképzésüknek köszönhetően bármilyen csarnok, raktárhelység, egyéb ipari létesítmény – legyen az akár konkáv alaprajzú, vagy extra belmagasságú – párásításához igazíthatóak, egyazon szivattyúval kiépíthető igény szerint több, külön üzemeltethető párásító kör is, amelyek a szükséges páramennyiség függvényében szabályozhatók. Ilyen esetekben helységenként külön mérő-szabályzó egység szükséges. Akár a helységen belül lokálisan is szabályozható a kibocsátott páramennyiség a vízporlasztó fúvókák irányított elhelyezésével.  

 

Páratartalom szabályozás – Ipari párásítás kiemelt felhasználási területei

 

 • papírgyártás
 • nyomdaipar
 • faipar
 • bútorgyártás
 • textilipar
 • zöldség- és gyümölcstároló pultok
 • pincészetek
 • gombatermesztés
 • irodák légnedvesítése
 • elektronikai gyártósorok páratartalom szabályzása
  A páratartalom szabályozásával az optimális és egészséges páratartalom biztosítása lényeges javulást hoz a termelés, és a megfelelő működés érdekében. Az optimális és egészséges páratartalom biztosítása szinte filléres üzemeltetési költségekkel és minimális karbantartási, fenntartási költségekkel megoldható.