Ipari párásítás

 

A Perfect-Cool alapvetően a már nagy múltú, sok évtizedes nyugat-európai – elsősorban olasz és német – bevált tapasztalatokat használja fel, az ipari párásítás területén. Egyedi tervezésű és gyártású porlasztó fúvóka -technológiában, a magas minőségű szivattyú választásban, a professzionális fittingek, illetve tömlők használatában, valamint a mérnöki precizitással megtervezett szűrési, vízlágyítási és vízkezelési technológiák alkalmazásában nyújt autonóm párásító, párahűtő és adiabatikus hűtési rendszereket, melyek igényes tervezéssel, megbízható működéssel nyújtanak végleges megoldást ügyfeleink számára.

Az általunk is használt megoldások széles körben kerültek alkalmazásra a páratartalom szabályozásban valamint az adiabatikus légnedvesítésben az élet minden területén. Ausztriában, Németországban referenciaként hozható föl többek között a Siemens, és a Sony irodaházai, de például a bécsi tropikárium tízemeletes épületének , vagy akár a Magyarországon, Jászfényszarun lévő Samsung gyár kontrollált, ellenőrzött ipari párásítása is kiváló példa a rugalmas és korszerű megoldásra.

 

Ipari párásítás és ipari hűtéstechnika

Nem csupán az iparban, de például kültéren is hasznos, a vízporlasztásos hűtéstechnika a berendezés lelke a magas nyomású szivattyú, mely extrém magas nyomáson működteti léghűtő rendszereinket. Az Ipari párásító berendezés

 

 

Az ipari párásítás, mobil párásítás, mobil teraszhűtés professzionális berendezései, alkalmasak nagyobb terület, csarnok párásítására, finom párásítására és evaporatív hűtésre vagy adiabatikus hűtésére.

 

Az evaporatív vagy adiabatikus hűtés előnyei – ipari hűtés

Az evaporációs hűtési technológia lényege, hogy a levegő egy nagy teljesítményű ventilátor segítségével keresztül áramlik egy vízzel átitatott hűtőpapíron, a víz elnyeli a hőt, gőzzé alakul át, így hőmérséklet csökkenését eredményezi.

Az evaporatív hűtés a levegő hőmérsékletét mintegy 5-15 ºC-kal csökkenti, a berendezés által kibocsátott levegő hűvősebb lesz tehát, mint a környezete. Az ipari párásító készülék jóval hatékonyabban működik, mint a hagyományos légkondicionáló berendezések, energiatakarékos.

 

  • hatékonyan csökkenti a hőmérsékletet akár nagy melegben, nagyobb területen is
  • energiatakarékos és használata költséghatékony
  • A Perfect-Cool professzionális adiabatikus hűtő berendezései lehetővé teszik nagyobb belterek vagy akár teraszok költséghatékony hűtését, párásítását.

 

Párásítási területek – ipari párásítás

Gyártósor páratartalom szabályozása

Igen gyakran a megfelelő szabályzott páratartalom elérése szigorú technológiai követelmény (lásd: elektronikai berendezés és alkatrész gyártás, faipar, nyomdaipar)

9

Kertészetek, növényházak, gombatelepek párásítása

Párásítással kombinálva elkerülhető a növények aszalódása, a termések súlyvesztesége, sőt a felhasznált vízhez kevert növényvédőszerek használatával a permetezés is párhuzamosan megoldható.

9

Zöldség-gyümölcs raktárak, pultok párásítása

A professzionális párásító rendszereink egyik kiemelt alkalmazási területe a zöldség-gyümölcs és egyéb frissáru tárolásnál használt hűtetlen tárolók párásítása, párahűtése. 

9

Faipari, nyomdaipari párásítás

A megfelelő külső környezeti tényezők biztosítása nélkülözhetetlen a faipar, a bútorgyártás és a nyomdaipar területén. Alacsony páratartalom esetén a faanyag, a papír kiszárad, kirepedezik, vetemedik.

9

Pincészetek párásítása

A direkt beporlasztásos párásító berendezések használata rengeteg előnnyel jár a boros pincék termelékenységének fokozásában, hisz megtartja a helyes páratartalmat és hőmérsékletet.

9

Szárnyas keltetők párásítása

A keltetőgépen belüli páratartalomnak nagy jelentősége van, mert mesterséges keltetéskor hiányzik a kotlós természetes szabályzó tevékenysége. A tojás a keltetés alatt az eredeti nedvességtartalmának mintegy ötödét elveszíti.

9

Irodaházak párásítása

Nem csak a gyártástechnológiában fontos a levegő nedvességtartalmának szabályozása, hanem irodaházakban a dolgozók egészségének megőrzése miatt is előtérbe kerül.

9

Építőipari pormegkötés

A Perfect-Cool vízporlasztásos rendszerek korlátlan nagyságú területen képesek a hatékony pormegkötésre, az egészen kicsi építkezésektől kezdve a legnagyobb kőbányákig, gyártóüzemekig.

9

Levéltárak, irattárak páratartalom szabályozása

A dokumentumok tárolásának módja igen nagy befolyással lehet azoknak az élettartamára. Az irattári állományvédelem egyik eleme tároló helyiségek páratartalmának szabályozása