Ipari párásító berendezések

 

Az ipari gyártási folyamatok során előállított, tárolt termékekre, illetve azok alapanyagaira nagy hatással van a környezet hőmérséklete és páratartalma. Magyarországon az év kétharmad részében alacsony a relatív páratartalom, ami megnehezíthet egyes gyártási, feldolgozási, tárolási folyamatokat. Ennek kiküszöbölése érdekében fontos az ipari csarnok páratartalmának állandó szinten tartása. A Perfect-Cool ipari párásító berendezéseinek használatával egyszerűen szabályozható a páratartalom és a hőmérséklet is. Az ipari párásító készülékek csepp és lecsapódás mentesen képesek a megadott páraszint beállítására és megtartására.

A kibocsátott páramennyiség szabályozható, ráadásul a páraszemcsék a szálló porszemcsékhez tapadva azokat a talaj felé irányítják, ily módon hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 mikron méret közötti, belélegezhető részecskéket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan működnek az ipari párásító berendezések?

 

A vízporlasztásos légtechnikai párásító rendszer lelke a magas nyomású szivattyú, mely 70 bar nyomáson a rendszerbe épített speciális ködképző fúvókák segítségével 4-10 mikron nagyságú vízcsepp méretre porlasztja szét a vizet.

 

 

 Mit tudnak az ipari párásító berendezések?

  • az optimális páraszint beállítása révén lehetővé válik a technológiai előírások betartása az ipari csarnokokban, műhelyekben, raktárakban
  • az optimális páratartalom kialakítása a munkavállalók egészségi körülményeit javítja
  • a porlasztott pára leszorítja és megköti a szálló port, ezáltal növeli a relatív páratartalmat ( ugyanis a szálló por szárítja a levegőt)
  • nyári melegben csökkenti a csarnok hőmérsékletét, ezáltal kedvezőbb technológiai – és munkakörülmények érhetőek el
  • légnedvesítő, egészségmegőrző hatással van az emberi szervezetre, antiallergén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ipari párásító berendezések felhasználási területei

 

 

 

Perfect-Cool ipari párásító berendezései