Zöldség-gyümölcs raktárak, pultok párásítása

A professzionális párásító rendszereink egyik kiemelt alkalmazási területe a zöldség-gyümölcs és egyéb frissáru tárolásnál használt hűtetlen tárolók párásítása, párahűtése. A frissáru kereskedők között egyértelmű tény, hogy a nyári száraz, meleg levegő jelentős vízveszteséget, súlycsökkenést okoz a termékeknél. Ezek a jelenségek szemmel láthatóak: azon kívül, hogy a termékek súlycsökkenése redukálja a mennyiséget, a minőség is nagyban romlik, a termékek könnyen megfonnyadnak, megrohadnak a hőségben.

zoldseges stand parasitas-ipari parasitas

A gyümölcsök és zöldségek 70-90%-a víz. Meleg, száraz környezetben a gyümölcsök-zöldségek párolognak, és a párolgás gyorsasága határozza meg a frissesség időtartalmát.

Ha levegő száraz, a termékek gyorsan párolognak, - a levegő több vizet képes felvenni - így nagyon rövid ideig maradnak frissen. Ha pedig párásítunk, azaz levegő nedvességtartalmát egy általunk beállított szinten tartjuk, úgy a zöldségek-gyümölcsök párolgását jelentősen lassítani tudjuk, - a levegő kevesebb vizet tud felvenni a párolgó termékekből - ezzel a termékek frissességének időtartalmát akár 2-3x-ára tudjuk nyújtani!

zoldsegespult parasitas-ipari parasitas

A zöldség-gyümölcs iparban egészen a hatalmas logisztikai központok tárolóhelyiségeitől, a kisebb raktárok polcain át, az utcai zöldség-gyümölcs állványokig használhatóak párásító rendszereink. A környezeti adottságok függvényében, mérnökeink egyedileg tervezik meg, szerelő kollégáink pedig a kivitelezésben nyújtanak teljes körű szolgáltatást, a vevő egyedi igényeinek megfelelően. Választható akár páratartalom, akár hőmérséklet szerinti szabályozás, de megoldható az időzített párásítás is. Ezen párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát, így meggátolják a kiszáradási folyamatot. A hőmérséklet csökkenése miatt a termékek tovább elállnak, de a párásító rendszereink használatával az áruválasztékot is vonzóbbá tehetjük a vásárlók számára.

zoldseg gyumolcs-logisztikai kozpont-ipari parasitas

 

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen egyedi árajánlatot itt!

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek jobb vásárlási élményt nyújtanak... Bővebben