Gyártósor páratartalom szabályozása

Az utóbbi 15-20 év hazai ipar fejlődése következtében számos, korábban nem látott élvonalbelinek tekinthető gyártó cég, illetve azok csarnokai, üzemegységei települtek Magyarországra. Igen gyakran a megfelelő szabályzott páratartalom elérése szigorú technológiai követelmény (lásd: elektronikai berendezés és alkatrész gyártás, faipar, nyomdaipar)!

ipari parasitas

A megfelelő páraszint betartása nagyban befolyásolja a késztermék minőségét. Egyes szerelési folyamatoknál a páratartalom befolyásolhatja a tűréseket, a száraz levegő lassíthatja a munkafolyamatot, valamint az alkatrészek rugalmassága szintén a levegő nedvességtartalmától függ, ezért az alacsony páraszintben az alkatrészek könnyen eltörhetnek. Ezek mind-mind olyan tényezők, amik óriási anyagi kárt képesek okozni egy multinacionális nagyvállalat számára. Nem csak a késztermék minőségét befolyásolja a páratartalom, hanem a munka gyorsaságát is, továbbá kevesebb selejt darabot eredményez a megfelelő légnedvesség, valamint az üzemben dolgozók stabil egészségügyi állapotához is nagymértékben hozzájárul, ami szintén anyagi előnyökhöz juttatja a céget.

samsung gyar parasitas-ipari parasitasAz előírt mértékű ellenőrzött páratartalom fenntartása nem egyszerű technikai feladat.

Egyidejűleg kell figyelembe venni a belépő és távozó levegőmennyiséget, a kinti és benti hőmérséklet- és páratartalom különbségeket, a kívánt páratartalmat, a helyiség(ek) keresztmetszet adatait, illetve a mindezeket biztosító technikai háttér: a fúvókák, a nagy megbízhatóságú halk üzemmódú pumpák, a vezérlő automatika kialakítását és végül, de nem utolsó sorban a vízkezelési, vízlágyítási, illetve a szűrési technológiákat. Köszönhetően a Perfect-Cool Kft., és osztrák partnerségének ipari és lakossági evaporatív párahűtésben, és a direkt beporlasztásos párásításban szerzett sokéves tapasztalatainak és kiváló megoldásainak, meggyőző referenciákat tud felmutatni.

Feladatunk, a LED TV-k belsejében lévő elektronikai alkatrészek összeszerelését végző gyártósor mellé párásító rendszer telepítése volt. Az ESD védelem miatt (Elektrosztatikus kisülések elleni védelem), technológiai követelmény a 40-60%-os páraszint tartása az üzem területén. Követelmény volt továbbá, a gyártógépek és a termékek párától, vízcseppektől való megóvása, illetve a balesetek elkezülése miatt a talaj szárazontartása. 

"A Perfect-Cool Kft. neve ismeretlen volt számukra, azonban mióta megoldották az ipari párásításunkat - ami nem volt könnyű feledat az alacsony belmagasság és a szigorú előírások miatt - csak őket ajánljuk más partnereinknek számára is." Samsung Electronics Magyar Zrt.


gyartouzem parasitas-ipari parasitasA Perfect-Cool Kft. alapvetően a már nagy múltú, sok évtizedes nyugat-európai - elsősorban osztrák és német - bevált tapasztalatokat használja fel, amely a teljesen egyedi tervezésű és gyártású fúvóka-technológiában, a magas minőségű szivattyú választásban, a professzionális fittingek, illetve tömlők használatában, valamint a mérnöki precizitással megtervezett szűrési, vízlágyítási és vízkezelési technológiák alkalmazásában nyújt autonóm párásító és párahűtő rendszereket, melyek igényes tervezéssel, megbízható működéssel nyújtanak végleges megoldást tisztelt ügyfeleink számára.

Az általunk is használt megoldások széleskörben kerültek alkalmazásra. Ausztriában, Németországban referenciaként hozható föl többek között a Siemens, és a Sony irodaházai, de például a bécsi tropikárium tízemeletes épületének , vagy akár a Magyarországon, Jászfényszarun lévő Samsung gyár kontrollált, ellenőrzött párásítása is kiváló példa a rugalmas és korszerű megoldásra!

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen egyedi árajánlatot itt!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek jobb vásárlási élményt nyújtanak... Bővebben