Gombatelepek párásítása

A gombák kezdeti fejlődésénél a megfelelő páratartalomszint 80-90%, ezt a szintet addig kell folyamatosan tartani míg megjelennek a gombostűfejnyi csiperkék.

gombatelepek parasitasa-ipari parasitas

A Perfect-Cool párásító rendszerek használata nagyban megkönnyíti a gombatermesztést, hisz óriási előnye hogy ellenőrizhető, beállítható mindazon tényező mely nagyban hozzájárul a megfelelő termesztés sikeréhez. A legfontosabb külső tényező a páratartalom, mert nagyon száraz körülmények között a táptalaj nedvességtartalma erősen csökkenhet. A rendszer segítségével, gyorsan és hatékonyan visszaállítható a megfelelő 70%-os páratartalomszint, mely a gombatermesztés alatt szabályozható, növelhető.

gomba termesztes-ipari parasitasA termesztés kezdeti stádiumában fontos szerepet játszik a levegő cseréje, melyet szakemberek csak abban esetben javasolnak ha a termesztő helység kellemetlen szagot áraszt. A Perfect-Cool párásító készülékeknek köszönhetően kontrollálni lehet ezen problémát, hisz lenyomja, megszünteti a kellemetlen szagokat.

A termesztés teljes időtartama alatt ügyelni kell, hogy a helyiségbe a kártevők – gombalégy, gombaszúnyog vagy atka – ne kerüljenek, mert ha a táptalajhoz jutnak, akkor nagymértékben elszaporodnak, és súlyos terméskiesést okozhatnak. A nyílászárók megfelelő „eltakarása” mellett fontos szerepet játszik a párásító rendszer, hisz a ködösítés egyik fontos jellemzője, hogy távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat.

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen egyedi árajánlatot itt!

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek jobb vásárlási élményt nyújtanak... Bővebben